Θεραπεία TECAR

Τι είναι το tecar; Στην ουσία είναι μια σύγχρονη εφαρμογή των τελευταίων ετών, διαδεδομένη ευρέως στον χώρο της φυσικοθεραπείας και ίσως η πιο αποτελεσματική, χρήσιμη στα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα.

Είναι η εφαρμογή ρεύματος (ραδιοκυμάτων), διαφορετικών παραμέτρων όπου σύμφωνα με το τι θέλει να πετύχει ο φυσικοθεραπευτής ρυθμίζει ανάλογα. Το ανθρώπινο σώμα λειτούργει με ρεύμα, από τις εντολές που δίνει ο εγκέφαλος κατά την διάρκεια μιας εκούσιας κίνησης ως το ίδιο το κύτταρο οποιουδήποτε ιστού και κατά επέκταση των φυσικών λειτουργιών όπου γίνετε στο σώμα μας. Πως δρα; Στην ουσία με απλά λόγια για να γίνει κατανοητό, το ρεύμα αυτό είναι μια έξτρα ενέργεια από το φυσικό ρεύμα, ενέργεια όπου παρέχει το ίδιο το σώμα μας για εμάς, παρέχοντας την ενέργεια αυτή αυξάνει την ταχύτητα λειτουργίας του κυττάρου (μεταβολισμό). Ετσι καταφέρνουμε:

-Γρηγορότερη επούλωση άρα αποκατάσταση του εκάστοτε προβλήματος, έως και διπλάσια ταχύτητα, άρα μειώνει στο μισό τις συνεδρίες όπου μπορεί να χρειαστούν.

-Αναλγησία επειδή στην ουσία τρέχουν πιο γρήγορα οι φυσικές διεργασίες του κυττάρου και βοηθώντας το σύστημα να αντιμετωπίσει τον πόνο.

-Λόγο της αύξησης της κινητικότητας των μορίων μπορείς να κάνεις αύξηση της θερμότητας κάποιου συγκεκριμένου ιστού, ταυτόχρονα με την επίδραση όπου θα έχουμε σε κυτταρικό επίπεδο.

Ο φυσικοθεραπευτής έχει στα χέρια του 2 πλακέτες, ηλεκτρόδια, το ένα επηρεάζει αίμα και μύες το άλλο ιστούς με μεγαλύτερη πυκνότητα όπως οστά, συνδέσμους, αρθρώσεις. Πέρα από αυτό μπορούμε να επιλέξει την ένταση και ποσό θερμότητα θέλει στην περιοχή και ιστό όπως και σε τι βάθος αλλάζοντας την συχνότητα. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε πόσο πολύ χρήσιμο θα ήταν και με πόσους τρόπους αυτή η εφαρμογή στα περισσότερα μυοσκελετικά προβλήματα με το βασικό του από όλα την μείωση χρόνου αποκατάστασης. Physio Quality. Προσφέρει σύγχρονους μεθόδους και εφαρμογές φυσικοθεραπείας στην
Παλλήνη. Καλέστε μας για πληροφορίες. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106030118.

Επικοινωνήστε μαζί μας

πληροφοριεσ

+30 210 6030118
Γεωργανάς Κ. +30 6932316399
Δαρρά Χ. +30 6938832431
physioquality.gr@gmail.com

διευθυνση

Λ. Μαραθώνος 91, Παλλήνη, Αττικής ΤΚ. 15351

Επικοινωνία